Volkswagen ID.3 facelift didedah melalui lukisan teaser

1

[ad_1]

Volkswagen ID.3 akan diberikan facelift bagi mannequin keluaran tahun 2023, dan rupanya telah ditunjuk awal melalui beberapa lukisan teaser. Mannequin elektrik ini dikeluarkan pada tahun 2019 sebagai mannequin pertama dalam siri ID yang sekarang ini jumlah jualan keseluruhannya telah mencecah lebih 500,000 unit.

Melihat kepada lukisan yang dikeluarkan oleh Volkswagen ini, ID.3 facelift menampilkan bampar yang lebih sporty di bahagian hadapan, sementara grafik untuk lampu LED belakang diperbaharui. Perubahan yang lebih banyak diberikan pada bahagian dalam, di mana skrin sesentuh untuk sistem infotainmen dibesarkan menjadi 12 inci (sebelum ini 10 inci).

Perisian untuk sistem infotainmen ini juga dikemas kini, dengan sekarang menawarkan lebih fungsi dan berprestasi, bersama sistem bantuan yang dipertingkat – lebih tepat lagi adalah fungsi Journey Help dengan Swarm Knowledge, dan Park Help Plus dengan fungsi memori.

Sebelum ini, perisian sistem infotainmen menjadi satu isu bagi ID.3, dan sekarang Volkswagen memberitahu, mereka “mendengar luahan pelanggan dan melaksanakan beberapa cadangan mereka.” Volkswagen juga menyatakan dalam siaran akhbar bahawa konsol tengah telah direka semula untuk menempatkan beberapa pemegang cawan serta however mendapat bahagian yang boleh dicabut bagi menjadikannya lebih praktikal.

Pada masa ini, ID.3 dikeluarkan di kilang Volkswagen di Zwickau dan Dresden, Jerman, tetapi nanti ia akan dibantu pula kilang utama di Wolfsburg bagi menampung permintaan tinggi. Mannequin facelift ini nanti akan ditawarkan dalam varian Enterprise, Model, Max dan Tour, dengan harga bermula daripada 43,995 euro (RM203,072).[ad_2]
Source link